Hyppää sisältöön

Sukupuolisen häirinnän torjuminen kirkossa

Viimeistään vuoden 2019 kansainvälinen seksuaalisen häirinnän vastainen #Metoo-kampanja herätti kirkonkin työnantajana tarkistamaan, ovatko yhteiset ohjeet ja toimintamallit puuttua seksuaaliseen häirintään ajantasaisia ja riittäviä.

Ammattiliitot JUKO ry., Kirkon alan unioni r.y. ja Kirkon alat ry suosittivat seurakuntatyöpaikoille, että ne valmistelevat ja hyväksyvät hyvää työkulttuuria koskevan sitoumuksen ja toimintaohjeet ristiriitatilanteita varten.

Hiippakunnittaisia sekä seurakuntayhtymä- ja seurakuntakohtaisia tarkennettuja ohjeita seksuaaliseen häirintään puuttumiseen on jo olemassa.

Helsingin hiippakunnanLinkki avautuu uudessa välilehdessä ohjeet seksuaaliseen häirintään puuttumisesta valmistuivat maaliskuussa 2018. Myös Turun arkkihiippakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ohjeita tarkennettiin keväällä 2018. Porvoon hiippakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ohjeita on tarkennettu vuonna 2014 ja TampereellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vuonna 2015.

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi kirkkohallitusta työnantajana koskevan toimintaohjeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä seksuaalisen häirinnän ja sukupuoleen perustuvan häirinnän tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi 29.5.2018. Ohjeissa on erityisesti kiinnitetty huomiota häirinnän ennaltaehkäisemiseen. Ohjeessa on myös huomioitu kirkkohallituksen toiminnan piirissä olevat luottamushenkilöelimet.

Tutustu myös: 
Seksuaalista hyväksikäyttöä kokenut saa apua seurakunnasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Maansuola: Kirkon uudet mallit seksuaalista häirintää vastaan. Linkki avautuu uudessa välilehdessä