Hyppää sisältöön

Saavu Kirkkoposti -podcast

Saavu Kirkkoposti on podcast saavutettavuudesta. Erityisessä keskiössä on näkövammaiset, näkövammaistyöntekijät ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneet saavutettavuudesta. Podcastin toimittaa Tuomo Burman.

Jakso 1. Mikä Saavu Kirkkoposti on?

Tervetuloa kuuntelemaan Saavu Kirkkoposti -podcastin ensimmäistä jaksoa. Jaksossa esitellään Saavu Kirkkoposti podcastin toimittaja Tuomo Burman sekä Saavu Kirkkopostin tekstiversion toimittaja Tuula Paasivirta. Kirkkohallituksen saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija Katri Suhonen kertoo mikä on Saavu Kirkkoposti. Kuopion seurakuntien vammaistyöntekijä Anna-Sofia Olkkola tekee selkoa millaista on ollut diakoniatyö näin poikkeuskeväänä 2020. Hän antaa myös rohkaisun sanoja meille jokaiselle.

Listen to "Mikä Saavu Kirkkoposti on?" on Spreaker.

Jakso 2. Vieraina Turun piispaehdokkaat

Podcastissa ovat vieraina Turun piispaehdokkaat Heikki Arikka, Kaisa Huhtala, Jouni Lehikoinen ja Mari Leppänen. Haastattelussa ehdokkaat vastasivat viiteen kysymykseen saavutattavuudesta.

Listen to "Turun piispaehdokkaat kertovat, mitä saavutettavuus tarkoittaa heille." on Spreaker.

Jakso 3. Miten joulun voi kokea monella aistilla?

Tuomo Burmanin vieraana on Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi Maarit Nuopponen. Tuomo ja Maarit pohtivat, miten joulun voisi kokea moniaistisesti. Jaksossa kuullaan myös jouluhartaus. Podcastissa kuullaan myös joululaulu Tuo armon valkokyyhky (säveltänyt Michael Praetorius) Teija Tuukkasen soittamana.

Listen to "Miten joulun voi kokea monella aistilla?" on Spreaker.

Jakso 4. Kärsimys

Podcastissa on vieraana kirkkohallituksen johtava sielunhoidon asiantuntija Virpi Sipola. Tuomo Burman keskustelee hänen kanssaan seuraavista kysymyksistä: Mitä kärsimys on? Miksi hyvä Jumala sallii kärsimyksen? Ja onko kärsimys suhteellinen käsite?

Listen to "Kärsimys" on Spreaker.

Mistä on kyse?

Kirkkoposti on kirkon vanhin näkövammaisille henkilöille suunnattu julkaisu. Viime vuosi oli Kirkkoposti-lehden 70. vuosikerta. Tänä vuonna saavutettavuutta edistävä Kirkkoposti sai uuden nimen Saavu Kirkkoposti ja sen konsepti muuttui. Pistekirjoitetun ja äänilehden lisäksi valikoimaan tuli myös podcast.