Hyppää sisältöön

Sana sinulle -hartauksien kirjoittajat 2021

Tuula Anttila

Pöytälaatikkorunoilija ja monikkoäiti. Ammatiltaan nuorten kuuntelija. Koulutukseltaan sosionomi YAMK-diakoni ja seksuaalineuvoja.

”Ajattelen, että Jumala on vahvasti läsnä arjessa ja pyhässä, joskus arkikin on pyhää. Armoa tarvitsemme keskeneräisinä kaikessa."

 

Nanna Helaakoski

Kampin kappelin pappi.

”Olen oululainen ja helsinkiläinen. Olen eläinten ystävä ja yritän ymmärtää itseäni ja muita ihmisiä. Olen iloinen.”

 

Esa-Pekka Helanne

Seurakuntapappi Kotka-Kymin seurakunnasta, aviomies ja ikioptimisti.

”Olen vastavihitty pappi ja eräänlainen kirkollisen työn monitoimikone, sillä olen toiminut niin suntion tehtävissä, nuorisotyössä kuin lastenohjaajana. Olen luonteeltani veijari.”

 

Heini Kataja-Kantola

Runoileva perheenäiti, A-kanttori ja arjen ihmeistä innostuva kävelijä.

”Olen syntynyt Porvoossa ja varttunut Jokioisten pappilassa. Olen julkaissut seitsemän kirjaa ja pieniä sävellyksiä. Rakastan evankeliumia, lapsia ja sattuvia sanoja.”

 

Samuli Korkalainen

Pastori, kanttori, kirkkomusiikin tohtoriopiskelija ja seurakunnan luottamushenkilö.

”Arvostan ja haluan tukea tavallisen suomalaisen hiljaista uskoa, joka ei aina näy erityisemmin ulospäin. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat minulle vakaumuksen asioita ja musiikki luontevin rukouksen muoto.”

 

Mikko Lehtovaara

Työnohjaaja STOry, harrastuksiin kuskaava vanhempi ja Nokian seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

”Työkseni ihastelen sitä, kuinka fiksuja, lämpimiä ja avarakatseisia nykyajan nuoret ovat. Vapaa-ajalla soitan bändissä, luen kirjoja ja veneilen. Suhtaudun samalla intohimolla sekä uuden oppimiseen että irtokarkkien syömiseen.”

 

Mari Mattsson

Pappi ja vs. hiippakuntasihteeri.

"Olen autontuoma kalliolainen, jonka sydän sykkii kirkolle, ihmisille ja yhdenvertaisuudelle. Vastauksia elämän tarkoitukseen etsin kohtaamisista, kirjoista, musiikista, koirien katseesta ja aaltojen ikuisesta liikkeestä."

 

Rebekka Naatus

Helsingin Kallion seurakunnan viestintäpäällikkö.

"Olen Helsingissä asuva oululainen, joka harrastaa vapaa-ajallaan juoksemista. Innostun ristiriidoista ja epäjohdonmukaisuuksista. Miksi-kysymys kiinnostaa minua enemmän kuin mitä."

 

Mika K T Pajunen

Luterilaisen ja anglikaanisen kirkon pappi sekä teologian tohtori.

”Olen luterilaisen ja anglikaanisen kirkon pappi ja teen työtäni Akaan seurakunnassa Kylmäkosken vt. kappalaisena.”

 

Ville Tikkanen

Pappi Jyväskylästä.

”Elämän ruuhkavuosissa etsin lempeyttä takkatulesta, juoksulenkeistä, aikatauluista ja runojen kirjoittamisesta. Toivon lämpöisempää näkökulmaa sinne, missä tapahtuu tai on tapahtumatta.”

 

Ari Tähkäpää

Hiippakuntasihteeri Mikkelistä.

"Olen mielikuvituksen lennon ja ihmiselon koomisuuden kokemusasiantuntija, joka yrittää vimmatusti sanoittaa sanoittamatonta ja koskettaa näkymätöntä.”

 

Päivi Vähäkangas

Pappi ja teologian tohtori, töissä Kirkkohallituksessa ulkosuomalaisten ja suomalaisten seurakuntien kysymysten parissa.

”Olen helsinkiläistynyt paluumuuttaja. Aiemmat ammattinimikkeeni raamatuntutkija ja ulkosuomalaispappi ovat edelleen vahvasti osa minua. Mietin usein, voisiko asiat nähdä ja sanoa toisin.”